Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου - Ένας ''Θρύλος'' αρχηγός


Άρθρο στο www.redplanet.gr με την επιμέλεια του Νίκου Συριώδη.Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου έφτασε τις 26 Κούπες στην ελληνική υδατοσφαίριση!!!
και το RedPlanet.gr, κάνει ένα αφιέρωμα για να τιμήσει τα τρομερά επιτεύγματα του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι και τυπικά ο πρώτος των πρώτων.

Οι Κούπες είναι αμέτρητες για τον Θοδωρή...

Παραδεχτείτε το, δεν είναι ντροπή... Όλοι κάποια στιγμή σε μικρή ηλικία πήρατε την σπυριάρα στα χέρια και κάνατε μπάσιμο με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αποφεύγοντας την τάπα του... φανταστικού σας αντιπάλου. Ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι βάλατε τα ποδοσφαιρικά σας με την κάλτσα μέχρι το γόνατο, κολλήσατε την μπάλα στα πόδια, κάνοντας τη μια ντρίμπλα μετά την άλλη, την ίδια στιγμή κάνατε live και τον σχολιασμό της φάσης και σκοράρατε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο 90' (για να είμαστε και επίκαιροι...). Όλα αυτά φαντάζουν πολύ νορμάλ και κάθε γονιός μπορεί να τα βιώσει, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα για το αν και κατά πόσο το παιδί του στέκει καλά ή χρειάζεται η "επιστήμη" να βάλει το χεράκι της.

Εκεί που φανταζόμαστε ότι θα υπήρχε μια απορία, είναι σε περίπτωση που ο κανακάρης προσπαθούσε να αποτελέσει την μετενσάρκωση του... Εστιάρτε ή για να έρθουμε σιγά σιγά στο θέμα μας να μεταλλαχθεί σε Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Ναι, μπορεί να είναι αρκετές οι συγκινήσεις που μας έχει προσφέρει η υδατοσφαίριση σε εθνικό σε συλλογικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά θεωρείται αρκετά "μπατίρικο" και "δευτερεύον" ως άθλημα από την πλειοψηφία, που δύσκολα θα αποτελούσε πόλο έλξης για τα πιτσιρίκια. Επομένως, το να βάλει κάποιος στο ζύγι τα επιτεύγματα αυτού του σπάνιου αθλητή, που κοσμεί τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πόλο εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, με κάποιον από τα λεγόμενα... φαντεζί σπορ, αποτελεί πραγματική αδικία, σκεπτόμενος το πόσο απαίδευτοι είμαστε ως λαός όσον αφορά τον αθλητισμό. Αν οι άθλοι του ερυθρόλευκου κάπτεν γίνονταν σε κάποια άλλη χώρα, τότε επιτρέψτε μας να πιστεύουμε ότι το αγαλματάκι θα το είχε στο τσεπάκι μερικά χρόνια μετά. Αρκεί να δει κάποιος το πως τιμάει η Μπαρτσελόνα στο χάντμπολ τον θρυλικό τερματοφύλακα, Νταβίντ Μπαρουφέτ ή πως αντιμετωπίζεται ο Εστιάρτε που μνημονεύαμε λίγο πιο πάνω και θα καταλάβετε για την υγιή κουλτούρα γύρω από τα σπορ...

Έφτασε τους 26 και βάζει πλώρη για τα -άντα
Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε κάτι ασύλληπτο όχι μόνο για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, αφού έφτασε ούτε λίγο ούτε πολύ τα 26 τρόπαια στην καριέρα του. Με λίγα λόγια και για να το κάνουμε "πενηνταράκια", όσο θυμάται τον εαυτό του να παίζει σε υψηλό επίπεδο, σηκώνει το ένα τρόπαιο μετά το άλλο με ευλαβική συνέπεια και κάτι μας λέει ότι θα φτάσει και τις τρεις δεκάδες ως το οριστικό φινάλε. Είναι άλλωστε τέτοια η ομάδα, που χτίζεται χρόνο με το χρόνο με "πηδαλιούχο" τον ίδιο, που δύσκολα θα χάσει τα πρωτεία στην Ελλάδα, επομένως οι δυο εν Ελλάδι τίτλοι είναι εν πολλοίς εξασφαλισμένοι.

Άφησε στο κατόπι του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη

Για να γίνει κατανοητό το... 26 τρόπαια, αρκεί να αναφερθεί ότι βρίσκεται μόνος πρώτος στην σχετική λίστα, αφήνοντας στο κατόπι του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος χαζεύει και θα συνεχίσει να το κάνει την καλοσχηματισμένη -ελέω της φύσης του σπορ- πλάτη του. Υπάρχει βέβαια η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον παλαίμαχο πράσινο καλαθοσφαιριστή, ότι ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής σε ΟΛΕΣ τις Κούπες και δεν καρπώνεται τις επιτυχίες των συμπαικτών του όπως ο Αλβέρτης, που συνταξιοδοτήθηκε τουλάχιστον μια διετία πριν το ανακοινώσει οριστικά. Μάλιστα, το φετινό Κύπελλο Ελλάδας στη Σύρο ήρθε με δικό του τέρμα λίγο πριν το τέλος παράτασης του συγκλονιστικού τελικού με τον Πανιώνιο, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε φανταζόμαστε και η τελευταία...

Οι Κούπες του Χατζηθεοδώρου με αριθμούς

Ο 34χρονος (1/10/1996), αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 1995 στον Ολυμπιακό (ήρθε από τον Ηλυσιακό) και η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη με μικρά "διαλείμματα". Ο εμβληματικός αρχηγός έχει κατακτήσει συνολικά 12 πρωταθλήματα Ελλάδας (1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010), 11 Κύπελλα (1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), 1 Champions League (2002), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2002) και ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας (1998). Εν ολίγοις, σε συλλογικό επίπεδο έχει να καυχιέται ότι κάθε όνειρό του έγινε πραγματικότητα και με το παραπάνω. Φυσικά, δεν έχουν μικρότερη σημασία ούτε το αργυρό μετάλλιο στο World League του 2004 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ούτε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μια χρονιά μετά στον Καναδά.Οι Κούπες είναι αμέτρητες για τον Θοδωρή...

Χατζηθεοδώρου: ''Ένα τεράστιο ευχαριστώ''

"Πρόκειται για μια συγκινητική στιγμή στην αθλητική καριέρα μου. Ποτέ δεν περίμενα, όταν ξεκινούσα τον αθλητισμό, ότι θα γινόμουν ο μοναδικός εν ενεργεία αθλητής με 26 τίτλους. Είναι ένα απίστευτο νούμερο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό. Σε όλα τα παιδιά που έχουμε παίξει μαζί, έχω "μεγαλώσει" τρεις γενιές αθλητών στον Ολυμπιακό", υποστήριξε ο παίκτης που ήρθε το 1995 από τον Ηλυσιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου