Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ιστορική συμφωνία

Τη μεταγραφή του αιώνα έκανε
ο Σωκράτης Κόκκαλης, παραχωρώντας
το 67% της ερυθρόλευκης ΠΑΕ
στο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέχωντας όμως το 13% της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Από 10% έχουν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και ο Λαυρεντιάδης.


Το βιογραφικό του Μαρινάκη

Ο νέος συμπαίκτης του Σωκράτη Κόκκαλη κι αυριανό -όπως όλα δείχνουν- αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του στην... μεγάλη του αγάπη και η έλευσή του στα κοινά της ομάδας, έχει σκορπίσει περισσότερο ενθουσιασμό παρά καχυποψία τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

To 2004 παραλίγο να γίνει το «αφεντικό» της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το 2006 έγινε πρόεδρος του «ερυθρόλευκου» βόλεϊ και το 2010 θα κάνει το μεγάλο «μπάσιμο» στην ΠΑΕ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΑΠ:

Γέννημα-θρέμμα Ολυμπιακός, ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν διαπραγματεύεται την αγάπη του για το καμάρι του Πειραιά, που φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, ακόμα κι όταν συμμετέχει σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, με το κατακόκκινο «Λέων».

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό τον οδήγησε στην απόφαση να έχει ενεργό ρόλο στο σύλλογο. Το 2000, άρχισε η ενασχόλησή του με το τμήμα βόλεϊ, από το οποίο αποχώρησε, για να επανέλθει το 2006. Για δύο χρόνια ήταν επικεφαλής του ΤΑΠ, στο οποίο έριξε πολλά χρήματα, αλλά δεν είδε αποτελέσματα.

Πάντως, ο Μαρινάκης μόνο πρόεδρος... γλάστρα δεν είναι και χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι. Αυτό το είχαν καταλάβει από την πρώτη μέρα οι «ερυθρόλευκοι» βολεϊμπολίστες. Η εμφάνισή τους με βερμούδες και σαγιονάρες, την ημέρα της γνωριμίας τους με το νέο αφεντικό είχε προκαλέσει την έκρηξή του. Τους έδιωξε, χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Από το βόλεϊ μπορεί να αποχώρησε όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει «δώρο» τον σούπερ σταρ του παγκόσμιου βόλεϊ, Ιβάν Μίλκοβιτς, δίνοντας σχεδόν εξ ολοκλήρου τα χρήματα του πρώτου χρόνου του συμβολαίου του!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΕ:

Ενδιάμεσα, είχε προσπαθήσει να πάρει στα χέρια του την ΚΑΕ, πριν αυτή καταλήξει στα χέρια των αδελφών Αγγελόπουλων, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαν «ναυαγήσει» την τελευταία στιγμή.

Οι φήμες έλεγαν μάλιστα, ότι το γυαλί ανάμεσα στους δύο ράγισε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό μοιάζουν να έχουν εξομαλυνθεί.

Ποιος είναι ο άνθρωπος Μαρινάκης:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη κι έχουν δυο παιδιά. Τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη. Ο υιός Μαρινάκης δεν χάνει ματς του Ολυμπιακού, έχοντας... κολλήσει την αρρώστια από τον πατέρα του, ο οποίος τον παίρνει συνέχεια μαζί του στην σουίτα στο Καραϊσκάκη.

Μπορεί να μην ασχολείται με την πολιτική, ωστόσο, είναι... μέσα σ’ αυτήν. Είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία έχει παντρέψει με τον Ισίδωρο Κούβελο. Αντίστοιχα, ο πατέρας του ήταν πολύ καλός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έχοντας εκλεγεί και βουλευτής της ΝΔ.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μαρινάκης:

«Δεν με πίεσε. Με άφησε ελεύθερο και παρακολουθούσε με διακριτικότητα. Ηταν ο πιο σκληρός κριτής μου» έχει δηλώσει στο παρελθόν για τον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε την πρώτη του επαφή με τα ναυτιλιακά, όταν συνεργάστηκε με δύο επιχειρήσεις στο Λονδίνο. Εκεί ίδρυσε και την πρώτη του εταιρία, την «Curzon Maritime», με κεφάλαιο 100 εκ. λίρες.

Η οικονομική επιφάνεια του γνωστού εφοπλιστή είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη και γι’ αυτή «μιλούν» τα έργα του. Ιδιοκτήτης δύο ναυτιλιακών εταιριών, της «Barcley» και της «Capital», με τη δεύτερη να είναι και εισηγμένη στο χρηματιστήριο «Nasdaq», είναι ιδιοκτήτης 18 δεξαμενόπλοιων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2009 οι εταιρίες του σημείωσαν καθαρά κέρδη 8,8 εκ. δολαρίων, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 30,2 εκ. δολάρια.

Η ναυτιλία δεν είναι η μοναδική επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά έχει επεκταθεί και στις εκδόσεις, ενώ έχει εμπλοκή και στα ΜΜΕ, όντας μεταξύ άλλων κάτοχος του 25% των μετοχών του «ΣΚΑΪ».

«Πατέρα... κάτσε φρόνιμα»!

«Αδερφός» του Μαρινάκη είναι ο Νικόλας Πατέρας! Οι δεσμοί που συνδέουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του αιώνιου αντίπαλου είναι τόσο ισχυροί, αλλά δεν τους εμποδίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους δυο μεγάλους, σε ένα ιδιότυπο ντέρμπι.

Οι δυο τους έχουν μεγαλώσει σχεδόν μαζί, τόσο σε οικογενειακό, ως και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν δίπλα στον Νικόλα Πατέρα όταν αποχαιρετούσε τον πατέρα του...

Οταν δεν τρέχουν σε αγώνες με τα ιστιοπλοϊκά τους, που είναι... παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, τα ξανοίγουν στο Αιγαίο για βόλτες... Ο... πατέρας Πατέρας μάλιστα, έστελνε για επισκευή τα πλοία του στη μονάδα του πατέρα Μαρινάκη.

1 σχόλιο: