Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" στον Κλέιζα (vds)

Το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" για τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας κατέκτησε ο Λίνας Κλέιζα που είχε κατά μέσο όρο στα παιχνίδια πριν το Final Four, 17.25 πόντους.

Ο Λιθουανός στην πρώτη του "ευρωπαϊκή" χρονιά οδήγησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τετράδα της διοργάνωσης με 17.6 πόντους ανά ματς στην κανονική περίοδο (πρώτος σκόρερ) και 18.75 πόντους στα πλέι οφ (δεύτερος).

Στα 25 του ο Κλέιζα έγινε ο δεύτερος νεότερος αθλητής που κατακτά το βραβείο Αλφόνσο Φορντ, μετά τον Ντρου Νίκολας που την περίοδο 2005-2006 είχε στεφθεί πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Μπένετον στα 24.

"Δεν σκόπευα να κερδίσω το βραβείο αλλά σε τόσο καλή ομάδα, με πολλούς ταλαντούχους παίκτες, είναι ευκολότερο να το πετύχεις. Ο Ολυμπιακός έχει χαρισματικούς γκαρντ που κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη και απλή", δήλωσε ο άσος των "ερυθρόλευκων" στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

"Είναι μεγάλη τιμή, αλλά το τρόπαιο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Είναι το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και σημαίνει πολλά γιατί φέρει το όνομα ενός πρώην αθλητή του Ολυμπιακού, του Αλφόνσο Φορντ. Αποτέλεσε μεγάλο κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το αφιερώνω στη μνήμη του".

Ο νυν παίκτης της ομάδας του Πειραιά ήταν πρώτος σκόρερ κι ένα πρώην ήταν δεύτερος. Ο λόγος για τον Κίντελ Γουντς της Πρόκομ που είχε κατά μέσο όρο 16.85 πόντους. Ακολούθησε ο Μάρκο Τόμας της Τσιμπόνα με 16.4 πόντους, ο Κιθ Λάνγκφορντ της Κίμκι με 15.53 και ο Ντέιβιντ Λόγκαν της Πρόκομ με 15.3.

Το εντυπωσιακό πάντως στην περίπτωση του Κλέιζα, δεν ήταν μόνο το σκοράρισμα, αφού αναδείχθηκε τρίτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης (6.4 ανά ματς) και ήταν ένας από τους μόλις έξι παίκτες που ξεπέρασαν το φράγμα των 600 λεπτών συμμετοχής.

Επίσης σκόραρε όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο. Στα πρώτα δύο παιχνίδια των πλέι οφ με την Πρόκομ είχε από 26 πόντους, οδηγώντας την στο 2-0 ενώ ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της περιόδου με πάνω από 15 πόντους στους πρώτους 18 αγώνες.

Ήταν ακόμα δεύτερος σε επιτυχημένα τρίποντα και τρίτος σε εύστοχές βολές, ενώ είχε τέσσερα ή και περισσότερα τρίποντα σε τρεις περιπτώσεις.

"Να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας"

Όσο για το ραντεβού στο Παρίσι; "Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε παρόντες στο Φάιναλ Φορ ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουμε να το κάνουμε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο Παρίσι. Έχουμε πολύ σεβασμό για τις άλλες τρεις ομάδες και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα δυο παιχνίδια, προκειμένου να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους".


O Λίνας Κλέιζα εν δράσει











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου