Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ντράγκαν Τάρλατς "Ανατριχιάσαμε όλοι με το κόσμο"

Πρόκειται για έναν από τους αγαπητούς παίκτες του Ολυμπιακού, με την ιστορία του να είναι τεράστια, φορώντας τα ερυθρόλευκα. Ο Ντράγκαν Τάρλατς κατέκτησε τα πάντα με τους Πειραιώτες, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του από το ξεκίνημα της αναγέννησης του Θρύλου, ενώ συνέθεσε ένα αχτύπητο δίδυμο ψηλών με τον Παναγιώτη Φασούλα.

Σήμερα, στα 37 του χρόνια, ζει μόνιμα στο Βελιγράδι, όμως η καρδιά του χτυπάει ολυμπιακά και δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να πει ορισμένα λόγια για την ομάδα της καρδιάς του. Άλλωστε, με πέντε πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα και μια Ευρωλίγκα, δικαιούται δια να ομιλεί και η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια της κορυφής.

Μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα "VETO", ο Τάρλατς τόνισε αρχικά ότι "η πιο σημαντική σύμπτωση είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι η μόνη Ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ και το Παρίσι θα κοκκινίσει από τον μοναδικό του κόσμο. Όπως έγινε και στη Ρώμη. Στις σπουδαίες ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο κόσμος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Σπρώχνει τους μεγάλους παίκτες έτσι ώστε να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη κερδίσει την μάχη της εξέδρας, αποτελεί πλεονέκτημα”.

Ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να μην εξυμνήσει τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν μετατρέψει σε Πειραιά τη Ρώμη: “Θυμάμαι βγήκαμε στο γήπεδο για την προθέρμανση, αμέσως μετά τον μικρό τελικός και ήταν κατακόκκινο. Ανατριχιάσαμε όλοι. Ξέραμε ότι το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είχε τελειώσει. Νιώθαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Πως γίνεται να χάσεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο;”.

Τότε ο Ολυμπιακός, στην πρώτη χρονιά του Ντούσαν Ιβκοβιτς που είχε διαδεχθεί τον Γιάννη Ιωαννίδη, αμφισβητήθηκε πολύ. Εφτασε στο σημείο να χάσει μέχρι και από τον ΒΑΟ. Οπως διηγείται ο Τάρλατς, από ένα σημείο και μετά τα πάντα κλίκαραν και ο Ολυμπιακός μετατράπηκε σε εξπρές.

Ολα ξεκίνησαν από το χαρακτήρα της ομάδας. Αμφισβητηθήκαμε, αλλά εμείς οι ίδιοι δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τις ικανότητές μας, αλλά και το πνεύμα του νικητή που είχε ο καθένας μέσα του. Είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε. Να βγούμε στο γήπεδο και να νικήσουμε. Η χημεία ήταν τρομερή όπως και οι προσωπικότητες σ’ εκείνη την ομάδα. Πήγαμε στη Ρώμη χαλαροί, ήρεμοι και σίγουροι ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να μας νικήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει βάθος σαν ομάδα και παίκτες νικητές. Ο Τεόντοσιτς πήρε την ευκαιρία που ζητούσε και δεν την άφησε να παέι χαμένη. Εδειξε ότι μπορεί να είναι ηγέτης. Απλά στο φάιναλ φορ θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Οταν πας σε φάιναλ φορ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπως συμβαίνει τώρα με τον Ολυμπιακό, είσαι πιο έμπειρος και πιο ήρεμος”.

Ο Τάρλατς παρακολούθησε από κοντά σχεδόν όλους τους εντός έδρας αγώνες της Παρτιζάν και θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ τον ημιτελικό: “Πιστεύω ότι η Παρτιζάν είναι η πιο πεινασμένη ομάδα του φάιναλ φορ. Και γιατί έχει να κατακτήσει 18 χρόνια τον τίτλο, αλλά κι επειδή οι παίκτες της αγωνίζονται και για ένα καλύτερο συμβόλαιο. Ομως είναι ακόμα πιο επικίνδυνη επειδή δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτε. Δεν αισθάνεται άγχος, γιατί εδώ που έφτασε είναι σα να το έχει πάρει. Οταν λοιπόν είσαι πεινασμένος και δε νιώθεις πίεση, συνήθως βλέπεις πιο μεγάλο το καλάθι. Αν ο Ολυμπιακός έπαιζε σε σειρά αγώνων με την Παρτιζάν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην την αποκλείσει. Επειδή όμως μιλάμε για ένα νοκ άουτ ματς, όλα μπορεί να συμβούν. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός, μ’ εξαίρεση το ματς με τον Κολοσσό, δεν έχει παίξει δυνατά παιχνίδια. Σε αντίθεση με την Παρτιζάν, που είναι στην τσίτα εδώ και εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός θα περάσει αν δείξει τα στοιχεία που είδαμε στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό”.

Τέλος, τονίζει ότι η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στο φάιναλ φορ, ως το φαβορί, με ελάχιστη απόσταση από τον Ολυμπιακό: “Η Μπαρτσελόνα έδειξε ένα σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο όλη τη χρονιά. Παίζει σε υψηλές στροφές και δείχνει πλήρης σε όλους τους τομείς. Θα έχει ενδιαφέρον ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ, την πιο έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης. Λογικά η Μπαρτσελόνα θα την περάσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου