Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητρίων του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 73-58 την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Ρώμης και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν 24 Απριλίου του 1997 όταν ο Παναγιώτης Φασούλας είχε σηκώσει και αυτός την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης. «Ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου» δήλωσε ο «Πάνι» σε συνέντευξη του στη Sportday.

«Θέλω στις 9 Μαΐου να το γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Πειραιά. Όσοι δεν ακολουθήσουν την ομάδα στο Παρίσι, θέλω να είναι εδώ για να πανηγυρίσουν την κούπα. Το 1997 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πήρε και τους τρεις τίτλους σε μια σεζόν. Η Ρώμη γέμισε από οπαδούς του Ολυμπιακού και δεν γινόταν με τίποτα να το χάσουμε. Πήραμε το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο. Έτσι θα γίνει και τώρα. Πήραμε το πρώτο, στο Παρίσι θα έρθει το δεύτερο και στους τελικούς της Α1 το τρίτο».
«Θεωρώ το πρωτάθλημα τον πιο σημαντικό τίτλο απ' όλους και πρέπει πάση θυσία να τον κατακτήσει. Η σημερινή ομάδα μού θυμίζει σε πολλά την ομάδα του 1997 και μπορεί να φτάσει στο “τριπλ κράουν”. Και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο Ολυμπιακός θα κυριαρχήσει για πολλά χρόνια κι αυτό το οφείλει στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Ανέλαβαν την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο, της άλλαξαν αμέσως επίπεδο και είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν δυναστεία. Η πενταετία που κυριάρχησε ο Ολυμπιακός από το 1993 έως το 1997 δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι».
Όσον αφορά το νέο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού: «Προστίθεται στα υπάρχοντα κολυμβητήρια, στα Βοτσαλάκια και το ανακαινισμένο Παπαστράτειο, και θα αποσυμφορήσει την κατάσταση. Θα εξυπηρετηθούν και ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, που προσπαθούν να βολέψουν όλα τους τα τμήματα, πόλο και κολύμβηση, σε λίγες ώρες. Στη Θεσσαλονίκη, όταν φτιάχτηκε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αυτό εξυπηρέτησε και τον Αρη, που έχει δικό του στην ουσία το Αλεξάνδρειο. Πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα με τα κλειστά γυμναστήρια, διότι το "Π. Καπαγέρωφ" παραμένει εκτός λειτουργίας τρία χρόνια. Το "Σαλπέας" και τα Καμίνια δεν πληρούν τις προδιαγραφές και κυρίως δεν είναι ικανά να φιλοξενήσουν όλες τις ομάδες της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου