Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Σιγάλας για την επέτειο του Ευρωπαικού στη Ρώμη

Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3" για την... επέτειο των 13 ετών από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για τον ημιτελικό της 7ης Μαΐου με την Παρτιζάν στο Παρίσι.

Ο "Ράμπο" τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στην επικείμενη αναμέτρηση με την ομάδα του Βουγιόσεβιτς, ενώ έκανε σύγκριση της ομάδας του Τελ Αβίβ με αυτή στη Ρώμη το 1997. Επίσης, είπε ότι η συγκέντρωση αποτελεί το "κλειδί" στα δυο παιχνίδια του Final-4.

Αρχικά, ο Σιγάλας είπε: "Ήταν η πρώτη μεγάλη βραβευμένη στιγμή του Ολυμπιακού. Ήταν το αποκορύφωμα μιας μεγάλης προσπάθειας. Σίγουρα είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων. Όμως τώρα κοιτάμε το παρών και το μέλλον. Ήταν μια μεταβατική περίοδο αγωνιστικά αλλά σχεδόν στο σύνολό της η ομάδα ήταν ίδια. Αυτό ήταν που βοήθησε ώστε η ομάδα να παίξει το μπάσκετ που ήξερε να παίζει χρόνια με την αρωγή του κύριου Ίβκοβιτς. Όταν λοιπόν βελτιώθηκε το κομμάτι της άμυνας μπορέσαμε να πάρουμε μεγάλες νίκες. Όλοι θυμούνται την κούπα αλλά για να φτάσουμε εκεί ανατρέψαμε δυο δύσκολες καταστάσεις με Παρτιζάν και Παναθηναϊκό".

Για το αν εκείνη η ομάδα ήταν η καλύτερη: "Στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός ήταν υπερπλήρης. Σίγουρα στη Ρώμη είχαμε περισσότερη εμπειρία αλλά στο Τελ Αβίβ η ομάδα έπαιξε ένα μπάσκετ που δεν το ήξερε η Ευρώπη".

Για το φετινό φάιναλ φορ της Euroleague: "Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για να πάρει και τα τρία Κύπελλα. Έχει κάνει μια τρομερή επένδυση. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήθελαν να κάνουν παντοδύναμο τον Ολυμπιακό και φέτος τα κατάφεραν. Οι παίκτες εμφανίζονται αρκετά καλύτεροι από πέρσι. Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες και την εμπειρία από τον πάγκο για να κάνει το μεγάλο βήμα. Μαζί με την Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις".

Για το τι θα συμβούλευε τους παίκτες του Ολυμπιακού: "Θεωρώ τον εαυτό μου έξω από όλο αυτό και ο μοναδικός που θα πρέπει να μιλήσει είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ίσως κάποια πράγματα να μπορεί να πει και ο Τόμιτς γιατί ξέρει την ψυχολογία των φάιναλ φορ. Τα παιδιά δεν πρέπει να αναλωθούν σε καμία εικόνα που τους περιτριγυρίζει. Πρέπει να πάνε συγκεντρωμένοι να παίξουν δυο παιχνίδια. Είναι δυο τελικοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου