Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΚΛΕΪΖΑ: "Δεν άφησα εύκολα τον Ολυμπιακό"

Ο Λίνας Κλέιζα εξηγεί ότι «βασανίστηκε» για να αποφασίσει να φύγει από τον Ολυμπιακό σημειώνοντας ότι δεν επηρεάστηκε από τα επεισόδια. Δηλώνει ορεξάτος για τους Ράπτορς και το Ευρωμπάσκετ.

Ο «Πιστολίνας» αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά μετά από ένα χρόνο παρουσίας του στη χώρα μας, αποφάσισε να αποχωρήσει για το ΝΒΑ, όπως είχε δικαίωμα βάσει συμβολαίου. Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο λιθουανικό site «15min.lt», μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του να επιστρέψει στο ΝΒΑ και να αφήσει τον Ολυμπιακό. Όπως εξήγησε κατηγορηματικά ο Λιθουανός φόργουορντ, δεν αποτέλεσαν αφορμή για την απόφαση του τα επεισόδια του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση μου»

«Δεν είχα πρόβλημα με τα επεισόδια. Δεν θέλω να σχολιάσω για τις αποφάσεις των διαιτητών και το τι έγινε στο γήπεδο στον τελευταίο τελικό. Είναι πρόβλημα των προέδρων και της διοργανώτριας αρχής. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση μου, γιατί πέρασα μια πολύ ωραία σεζόν στην Ελλάδα. Τώρα ο Ολυμπιακός αλλάζει και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος θα είναι εκεί του χρόνου» ξεκαθάρισε για να σημειώσει σχετικά με το επίπεδο του μπάσκετ στην ήπειρο μας ότι «το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να το συγκρίνεις με το ΝΒΑ, γιατί υπάρχει διαφορά αντίληψης και κατανόησης του παιχνιδιού».

«Λατρεύω το Τορόντο»

Η προσφορά που δέχθηκε ο Κλέιζα από τους Τορόντο Ράπτορς ήταν πολύ δελεαστική, αλλά μέχρι την Παρασκευή έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει η προηγούμενη ομάδα του, οι Ντένβερ Νάγκετς και για αυτό είναι επιφυλακτικός δηλώνοντας ότι «ακόμα δεν ξέρω σε ποια ομάδα θα παίξω. Περιμένω νέα από τους Νάγκετς». Δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει ότι «λατρεύω το Τορόντο. Υπάρχει η δυνατότητα για μένα να εξελιχθώ ως παίκτης και να φθάσω στο επόμενο επίπεδο. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Την Παρασκευή όταν θα υπάρχει η τελική απόφαση των Νάγκετς, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Και οι Ράπτορς περιμένουν για την τελική απόφαση».

Σε ερώτηση γιατί διάλεξε τους Ράπτορς απάντησε ότι «υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για μένα. Στο Ντένβερ έκανα ότι μπορούσα. Είχα περίπου 20-21 λεπτά χρόνο συμμετοχής και τώρα θέλω να έχω ακόμα πιο σημαντικό ρόλο.

«Κοιτάμε το Ευρωμπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα έκανε εκτενή αναφορά και στην εθνική Λιθουανίας εξηγώντας ότι θα ενταχθεί στην προετοιμασία της στις 24 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία προέκυψε κατόπιν συμφωνίας του ΝΒΑ με την Fiba, η οποία προβλέπει πως ένας ΝΒΑer δεν μπορεί να βρίσκεται για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε εβδομάδων στην προετοιμασία της εθνικής του ομάδας. Όπως σχολίασε ο Κλέιζα, «οι ομάδες του ΝΒΑ θέλουν να είναι ξεκούραστοι οι παίκτες και να μην τραυματιστούν στην καλοκαιρινή προετοιμασία».

Για τις αρκετές απουσίες διεθνών από το ρόστερ της Λιθουανίας ενόψει Μουντομπάσκετ σχολίασε ότι «αρκετοί έχουν προβλήματα τραυματισμών. Δεν μπορείς να τους κρίνεις. Είναι προσωπική απόφαση του καθενός. Το Μουντομπάσκετ θα είναι για αρκετούς ταλαντούχους παίκτες. Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να κερδίσουμε το Ευρωμπάσκετ του 2011 στη χώρα μας, οπότε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι μια καλή προετοιμασία για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου