Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Κώστας Σλούκας: «Νίκες μέσα από ωραίο μπάσκετ»

Λίγες ώρες απομένουν για το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Η ελληνική ομάδα είναι αυτή την οποία κυνηγούν όλοι, αυτή την οποία όλοι θέλουν να ρίξουν από το θρόνο της, αφού έφτασε στην Κροατία που φιλοξενεί τη διοργάνωση ως χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο άσσος του Ολυμπιακού και αρχηγός της εθνικής ομάδας, Κώστας Σλούκας, καταλανοεί πως ο τίτλος αυτός αποτελεί κίνητρο για κάθε αντίπαλο. Προσθέτει όμως ότι κίνητρο αποτελεί και για τους Έλληνες παίκτες.

-Τι μπορεί η Εθνική Νέων Ανδρών να κάνει και φέτος;

«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι έχουμε μια καλή «φουρνιά» παικτών, έχουμε επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αν δεν δουλέψουμε, αν δεν προσπαθήσουμε σε κάθε αγώνα, κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Κλασσικό, αλλά αποτελεσματικό: Το καλύτερο είναι να πάμε και πάλι με την ίδια συνταγή... Βήμα – βήμα και με προσοχή στο πρώτο παιχνίδι, γιατί οι πρεμιέρες είναι πάντα περίεργες».

-Πρώτος αντίπαλος είναι η Τσεχία. Τι ξέρουμε γι’ αυτήν;

«Τους έχουμε δει, ξέρουμε κάποια πράγματα, δεν έχει έρθει ο Βέσελι, αλλά και πάλι έχουν καλή ομάδα. Έχουν καλά γκαρντ, αλλά και καλούς ψηλούς, δεν είναι ομάδα χαμηλής δυναμικότητας. Το αντίθετο. Γενικότερα δεν υπάρχει ομάδα χαμηλής δυναμικότητας στη διοργάνωση. Δεν νομίζω ότι θα δούμε νίκες με 20-30 πόντους διαφορά. Αν παίξεις μπάσκετ θα νικήσεις, αν δεν παίξεις θα χάσεις. Κάθε αγώνας χρειάζεται προσοχή».

-Ποιος είναι ο στόχος στη διοργάνωση;

«Ο ίδιος που είχαμε σε κάθε διοργάνωση. Να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και μέσα από αυτό να έρθουν οι νίκες. Να προχωρήσουμε με θετικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο στόχος... Είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρυσι, έχουμε απαιτήσεις, θέλουμε να προχωρήσουμε, αλλά ο πρώτος μας στόχος είναι αυτός: Καλό μπάσκετ και νίκες μέσα από αυτό».

-Είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός ότι φτάσατε στην Κροατία, ως πρωταθλητές Ευρώπης;

«Μας δίνει άλλη ψυχολογία, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, αλλά από την άλλη γνωρίζουμε ότι ο τίτλος που κατακτήσαμε πέρυσι στη Ρόδο, είναι ένα κίνητρο και για τους αντιπάλους μας. Είτε είναι η Τσεχία, είτε η Ισπανία, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θέλει να νικήσει τους πρωταθλητές».

-Οι περισσότεροι από εσάς δεν πήρατε και πάλι μεγάλο αγωνιστικά χρόνο στη διάρκεια της χρονιάς. Η παρουσία στην Εθνική Ομάδα των Νέων, είναι μια διέξοδος για εσάς;

«Ναι... Σίγουρα... Για όλους εμάς... Οι «μικρές» εθνικές είναι ένα ξεχωριστό και σημαντικό κεφάλαιο για μένα... Για όλους... Σταδιακά βρίσκουμε ρυθμό και ελπίζω να είμαι, να είμαστε όλοι έτοιμοι στην πρεμιέρα. Θέλουμε να έχουμε θετικό απολογισμό στο τέλος της διοργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου