Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η κούπα στη Βουδαπέστη

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε στεφθεί στην Βουδαπέστη πρωταθλητής Ευρώπης.
Η ομάδα πόλο του Θρύλου παραδοσιακά χάριζε μεγάλες χαρές στον κόσμο της, ωστόσο σίγουρα εκείνη κόντρα στην Χόνβεντ δεν έχει προηγούμενο. Το συγκρότημα των Ζόλταν Κάσας και Θοδωρή Βλάχου μας έκανε περήφανους, καθώς πάτησε πανάξια στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης. Σε αντίθεση με το παρελθόν και τα περασμένα μεγαλεία η ομάδα του Πειραιά ταλανίζεται σήμερα από σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με τους παίκτες να είναι απλήρωτους για αρκετούς μήνες και κάποιοι εξ αυτών να κάνουν λόγο για τέλος εποχής.

Αν μη τι άλλο, η ομάδα πόλο του Θρύλου βάσει της ιστορίας της δεν αξίζει να βιώνει όλες αυτές τις κακουχίες. Αξίζει καλύτερης μοίρας και θα είναι τουλάχιστον άδικο να μην βρεθεί σύντομα μία λύση στο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ερυθρόλευκη "Dream Team"

Η αρμάδα του Πειραιά το 2002 απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο πόλο. Με προπονητές τους Ζόλταν Κάσας και Θοδωρή Βλάχο ήταν σχεδιασμένη για να σαρώνει στο διάβα της όποιον ατυχή φιλοδοξούσε να της στερήσει κάποιον τίτλο.

O Θρύλος κατέκτησε συνολικά 4 κούπες εκείνη την σεζόν, καθώς πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το Κύπελλο Ελλάδα, την Ευρωλίγκα και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Για την ιστορία μερικοί από τους παίκτες της χρυσής ομάδας ήταν οι Βολτυράκης, Βλοντάκης, Χατζής, Ψύχος, Χατζηθεοδώρου, Πλατανίτης, Θωμάκος, Καλακώνας και Τρμπόγεβιτς.

Ημιτελικός: ΓΙΟΥΓΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-8

Τα επτάλεπτα: 1-2, 1-2, 3-2, 0-2.

ΓIOYΓΚ (Βέσελιν Ντζούχο): Μ. Σμόντλακα, Ρ. Μπέιλι, Α. Μπόσκοβιτς, Τ. Βράνιες, Ν. Μένταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζόλταν Κάσας, Θοδωρής Βλάχος): Θ. Χατζηθεοδώρου 2, Θ. Χατζής 2, Γ. Θωμάκος 2, Θ. Καλακώνας, Π. Τρμπόγεβιτς.

Τελικός: ΧΟΝΒΕΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-9

Τα επτάλεπτα: 2-1, 1-3, 1-3, 3-2.

ΧΟΝΒΕΝΤ (Iστβαν Κόβακς): Ι. Τοθ 2, Α. Μπάρανι 2, Α. Τάκατς 2, Γ. Γιάγκερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζόλταν Κάσας, Θοδωρής Βλάχος): Καλακώνας 3, Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος, Πλατανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου