Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

ένα άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου στο: http://www.superbasket.gr/kavalieratos/?p=484

Η αγάπη τους για το μπάσκετ είναι αδιαπραγμάτευτη…

Το καλοκαίρι του 2004 η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να αποχωρήσει από το μπάσκετ του Ολυμπιακού - παραδίδοντας τις μετοχές στον ερασιτέχνη - έσκασε σαν βόμβα. Λίγες εβδομάδες πριν, είχε χαθεί ο άνθρωπος που πιθανότατα θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε συμφωνήσει σ’ όλα να κατέβει στον Πειραιά, αλλά ο πρόεδρος από τη Μύκονο έστειλε ραβασάκι πως ήταν ακριβός. Ξέρετε πόσο θα στοίχιζε τότε ο Διαμαντίδης; 450 χιλιάδες ευρώ! Δεν χρειαζόταν αγορά συμβολαίου, μόνο οι ετήσιες αποδοχές του.

Για τρεις μήνες, στον μπασκετικό Ολυμπιακό υπήρχαν όλα και όλα, έξι άτομα. Ελάχιστοι είχαν ενδιαφερθεί. Οι μπασκετικοί στη γωνίτσα τους στην πλατεία Αλεξάνδρας, την ώρα που οι υπόλοιποι χασκογελούσαν και λoιδορούσαν.

Ούτε άρθρα - παρεμβάσεις, ούτε πίεση από κανέναν, ούτε τίποτα. Αν βρισκόταν κάποιος είχε καλώς, αλλιώς δεν καιγόταν καρφί στους… βολεμένους. Μόνο ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης προσπαθούσε να κρατήσει ανοιχτό το… μαγαζί, όσοι υπάλληλοι είχαν μείνει τότε στην ομάδα και απλήρωτοι προσπαθούσαν να βρουν τη λύση. Το καράβι δεν το εγκατέλειψαν και προς τιμή τους. Α, υπήρχαν και οι φανατικοί μπασκετικοί που ανησυχούσαν. Είχαν ακολουθήσει την ομάδα στην κατρακύλα του Κορυδαλλού και ήταν λυπημένοι από τα περασμένα μεγαλεία.

Όπως αποδείχθηκε, ούτε και ο Κόκκαλης είχε αφήσει στο έλεος του Θεού την πρώτη του αγάπη. Δούλεψε χωρίς κανείς να το καταλάβει και εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα είναι μαζί του στη διοίκηση της ΚΑΕ. Δυο παιδιά που κανείς μπασκετικός, κανείς που ασχολούταν με τον αθλητισμό, δεν γνώριζε κι αυτό λόγω του χαμηλού προφίλ που διατηρούσαν και διατηρούν.

Η αγάπη των δυο αδερφών για τον Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο για τον μπασκετικό Ολυμπιακό πηγάζει από τα παιδικά τους χρόνια όταν πήγαιναν στο Τελ Αβίβ κι έβλεπαν το Φάιναλ Φορ από το πάνω διάζωμα του γηπέδου και δεν χρησιμοποιούσαν κάποια πίεση με όπλο το όνομά τους, για να βρουν εισιτήρια με τους VIP.

Το μπάσκετ του Ολυμπιακού πέρασε δύσκολα χρόνια, αλλά οι νέοι καπετάνιοι το έχουν πλέον οδηγήσει σε ήρεμα νερά και όλοι κάνουν λόγο για μια ομάδα πρότυπο. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξόδεψαν και συνεχίζουν να ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια και μέχρι πριν λίγους μήνες το έκαναν χωρίς να έχουν κάποιο χαρτί στα χέρια τους και χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι από το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ούτε δύναμη θέλησαν να αποκτήσουν, ούτε προβολή, ούτε να χρησιμοποιήσουν την ομάδα για να εξυπηρετήσουν επαγγελματικά και προσωπικά τους συμφέροντα. Να τη δουν να γίνεται και πάλι πρώτη θέλουν.

Εδώ και μερικές εβδομάδες το όνομά τους έχει αρχίσει και εμπλέκεται σ’ όλα τα σενάρια για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και οι ίδιοι, όπως και κανένας από τους συνεργάτες τους δεν λένε κουβέντα. Πέρσι τους προτάθηκε να μπουν στην ΠΑΕ, αλλά οι όροι που έθεσε ο Σωκράτης Κόκκαλης τους έκαναν να αλλάξουν δρόμο. Φέτος δεν τους έχει πλησιάσει κανείς και όλα τ’ άλλα που ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κανείς δεν τους έχει τηλεφωνήσει και κανείς δεν τους έχει πει το παραμικρό. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα κάνουν στο τέλος κι αν τελικά θα μπουν στα διοικητικά της ΠΑΕ ή θα πάρουν όλο το κουμάντο. Δικά τους είναι τα λεφτά κι αυτοί αποφασίζουν τι θα τα κάνουν.

Δεν γίνεται όμως να ακούω και να διαβάζω ανθρώπους να λένε ότι δεν μπορούν οι Αγγελόπουλοι να αφήσουν αβοήθητο το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να ακούω να λένε πως στο μπάσκετ ξοδεύουν τα λεφτά τους χωρίς αντίκρισμα και το άθλημα δεν έχει τη λάμψη του ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να ακούω να λένε ότι θα πρέπει οι Αγγελόπουλοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Διότι - όλως τυχαίως - είναι οι ίδιοι που το 2004 αδιαφορούσαν. Και κάποιοι άλλοι, χασκογελούσαν και λoιδορούσαν το τμήμα μπάσκετ…

Μήπως όλα αυτά που βγαίνoυν εξυπηρετούν συγκεκριμένες πλευρές; Ποιος σας είπε ότι οι Αγγελόπουλοι θέλουν λάμψη; Έξι χρόνια κλείνουν φέτος στο μπάσκετ και δεν έχουν δώσει μια συνέντευξη. Λέτε να βάζουν τα εκατομμύρια τους για προβολή; Και γιατί να πάρουν επίσημα θέση οι Αγγελόπουλοι; Έχουν βγει πουθενά να πουν ότι ”εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο”; Η απάντηση είναι μονολεκτική. Όχι. Γιατί λοιπόν να πάρουν θέση;

Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις των Αγγελόπουλων, μακάρι να βοηθήσουν και την ομάδα ποδοσφαίρου αν το θέλουν, αλλά μερικά πράγματα δεν αντέχονται… Οπως - για παράδειγμα - να ακούμε και να διαβάζουμε πως οι Αγγελόπουλοι πρέπει να νοιαστούν για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας το μπασκετ. Ο,τι θέλουν θα κάνουν και δεν θα ρωτήσουν κανέναν απ’ αυτούς που έχουν μόνο συμφέρον… Και κυρίως, δεν πρόκειται να υποκύψουν σε πιέσεις και ψευτοδιλήμματα. Αν είναι να ασχοληθούν με κάτι, θα το πράξουν αθόρυβα. Με το δικό τους τρόπο… Με βάση τις δικές τους επιθυμίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου