Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο Θρύλος είναι εδώ !

Έχασε ο Ολυμπιακός ή μήπως βγήκε κερδισμένος από την ήττα του στο ΟΑΚΑ; Σίγουρα το δεύτερο καθώς το τελικό 98-91 μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στο λιμάνι, αφού ο θρύλος αγωνίσθηκε δίχως δύο βασικά του στελέχη, όπως ο Κλέιζα και ο Μπουρούσης κι έχασε από έναν Παναθηναικό που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της πενταετίας. Συν τοις άλλοις είχε τη γνωστή βοήθεια από τους γκρι με χαρακτηριστικότερη φάση, όταν είχε έξι παίκτες στο παρκέ τη στιγμή που ο Τεόντοσιτς κατέβαζε τη μπάλα και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Γιαννάκη, ο Πηλοίδης αρνήθηκε να δώσει τη τεχνική ποινή, όπως ρητά ορίζουν οι κανονισμοί. Δεν πειράζει στα πλέι-οφ είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ένα ματς στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Το απέδειξε στον τελικό του Κυπέλλου, όπως επίσης και στο ματς του πρωταθλήματος, παρά την ήττα. Δεν έπαιζαν, άλλωστε, ο Μπουρούσης και ο Κλέιζα.
Η ρόδα έχει αρχίσει να γυρνάει και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι.

Ναι, η αλήθεια είναι πως χάσαμε με 98-91, με τη διαφορά να έχει φτάσει σε ένα σημείο ακόμα και τους 19 πόντους (74-55). Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι εδώ. Μείωσε τη διαφορά και έχασε μόλις με επτά πόντους, τη στιγμή που στο ΣΕΦ είχε επικρατήσει με 11 (87-76). Το θέμα μας, πάντως, είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσα τον αντίπαλό του και μπόρεσε να καλύψει τις απουσίες των Μπουρούση και Κλέιζα.

Φανταστείτε λοιπόν τι είχε να γίνει σε περίπτωση που αγωνίζονταν αυτοί οι δύο. Ο μεν Μπουρούσης θα βοηθούσε αφάνταστα τον Σόφο, που είχε φορτώσει με πολλά φάουλ τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, ενώ με την αρωγή του Λίνας, τα καλάθια θα έπαιρναν φωτιά.

Μην ξεχνάμε πως ο Λιθουανός είναι από τους καλύτερους σουτέρ του πρωταθλήματος και του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου, τα εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα των τυχερών Νίκολας, Σπανούλη και Διαμαντίδη, ίσως είχαν αντισταθμιστεί.

Ας είναι, όμως. Όταν παίξουμε πλήρεις, θα έχουμε πολλούς λόγους για να το σηκώσουμε μέσα στο Ο.Α.Κ.Α!

Φανταστικός Σόφο
O Γιαννάκης επέλεξε τους Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Τσίλντρες, Βασιλόπουλο και Σχορτσιανίτη, σε ένα σχήμα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά, λόγω της απουσίας του Μπουρούση και του τραυματισμού του Κλέιζα. Ο Λιθουανός ναι μεν έκανε κανονικά προθέρμανση, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς ήταν ανέτοιμος να βοηθήσει. Αυτός που ήταν σε σούπερ κατάσταση ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος έκανε θραύση μέσα στις δύο ρακέτες και κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 16 πόντους με 6/8 βολές και 5/6 δίποντα, ενώ κατατρόπωσε τους Πέκοβιτς και Μπατίστ φορτώνοντας τον καθένα με τρία φάουλ!

Κακή άμυνα

Φοβερός ήταν και ο Βούισιτς με 10 πόντους και φοβερά ποσοστά (4/4 βολές, 3/4 δίποντα), αλλά οι δυο τους δεν ήταν αρκετοί για τον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί η άμυνα ήταν πολύ κακή, ενώ και οι δύο πλέι-μέικερ ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Παπαλουκάς δεν βοήθησε το αναμενόμενο και μέχρι το 20' ήταν άποντος, ενώ είχε μόλις δύο ασίστ και δύο λάθη στο παθητικό του. Εξίσου κακός ήταν και ο Τεόντοσιτς, ο οποίος είχε 0/5 σουτ εντός παιδιάς, ένα λάθος και γενικά δε του έπιανε τίποτα! Την ίδια στιγμή οι πράσινοι σκόραραν με χαρακτηριστική άνεση, απέναντι στη κάκιστη ερυθρόλευκη άμυνα και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 58 πόντους και εκπληκτικά ποσοστά (1/4 βολές, 12/14 δίποντα, 11/17 τρίποντα). Έτσι προηγήθηκε με 14 πόντους (58-44).

"Μάχη" από ΤζοςΤο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλύτερα με τον Τζος Τσίλντρες να ανεβάζει στροφές και τον Σχορτσιανίτη να είναι σταθερά καλός. Έτσι η διαφορά έπεσε στους επτά πόντους (61-54), αλλά σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟ πέτυχε ένα καθοριστικό σερί 9-0 κι έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 16 (70-54). Η διαφορά που υπήρχε στη θέση του πλέι-μέικερ ήταν καθοριστική, καθώς ο Διαμαντίδης ήταν ασταμάτητος και ο Σπανούλης πάρα πολύ καλός, ενώ οι Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς συνέχιζαν να είναι πολύ κακοί. Έτσι οι πράσινοι είχαν συνεχώς το προβάδισμα, το οποίο έφθασε μέχρι και τους 17 πόντους (79-62) στο 28'. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον εκπληκτικό Τζος Τσίλντρες μείωσε σε 79-69 και το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε δραματικό χαρακτήρα.

Μάλιστα όταν ο Τεόντοσιτς ανέβασε κάπως την απόδοση του, ο Θρύλος φάνηκε απειλητικός, αλλά φάνηκε πως δεν είχε λύσεις. Ο Τσίλντρες ήταν φανταστικός και με δύο τρίποντα του και μια βολή το σκορ έγινε 87-80 στο 38'. Σε εκείνο το σημείο έγινε η πιο καθοριστική φάση, καθώς ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε ένα τρίποντο που θα έριχνε τη διαφορά στους τέσσερις και ακολούθως ο Μαυροκεφαλίδης που πήρε το ριμπάουντ πολύ κακώς πήγε αμέσως για το σουτ.

Έτσι η διαφορά δεν μειώθηκε, αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός μόνο καλά μπορεί να νιώθει από το χθεσινό ντέρμπι, καθώς χωρίς δύο βασικά στελέχη του όπως ο Κλέιζα και ο Μπουρούσης με τους διαιτητές να δίνουν την απαραίτητη χείρα βοηθείας στους πράσινους, έφθασε να διεκδικεί τη νίκη μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44, 79-64, 98-91

ΠΑΟ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 22 (3), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης, Χέισλιπ 5, Νίκολας 27 (7), Διαμαντίδης 26 (5), Πέκοβιτς 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 6 (2), Τσίλντρες 26 (2), Βούιτσιτς 15, Τεόντοσιτς 6 (1), Παπανικολάου, Χαλπερίν 2, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 5 (1), Σχορτσιανίτης 18

Πένθος για το Παναγιώτη Γιαννάκη

Τραγική φιγούρα ο «Δράκος», ο οποίος έμαθε το χαμό του αδερφού του μετά το ματς με τον ΠΑΟ...

Είναι φορές που το μπάσκετ και οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό, φαντάζει ασήμαντο, μπροστά στην απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου. Δυστυχώς μια τέτοια στιγμή βίωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος μετά το ντέρμπι πληροφορήθηκε το χαμό του αδερφού του Νίκου από καρδιακή προσβολή. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας γνώριζαν το τραγικό νέο πριν τον αγώνα, αλλά κανείς δεν το είπε στον «Δράκο», ο οποίος έκανε σπουδαία δουλειά στο χθεσινό ντέρμπι.

Όταν έμαθε το νέο ξέσπασε σε λυγμούς και ζήτησε να μείνει μόνος του σε ένα δωμάτιο του ΟΑΚΑ. Εκεί τον επισκέφθηκαν για να τον συλλυπηθούν ο Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη.

Από το σύνδεσμό μας, τη Π.Ε.Φ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου, θα θέλαμε να του μεταφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Κουράγιο κόουτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου