Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα παθιασμένο και "Fast and furious" Θρύλο υποσχέθηκε ο Ζίκο!

Σε δηλώσεις του ο Ζίκο, μετά από τη πρώτη γνωριμία του με τους ερυθρόλευκους παίκτες τόνισε:

Zίκο: "Η καρδιά μου στην Τούμπα"

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει ταχύτητα. Η ομάδα είναι πολύ αργή. Στις κινήσεις της, τις αντιδράσεις της και κυρίως στην ανάπτυξη». Σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει ο Ζίκο. Ο βραζιλιάνος προπονητής μπορεί να μην έχει πολλές ημέρες στην Ελλάδα, αλλά εντόπισε πολύ γρήγορα τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Πέρα λοιπόν από τις όποιες ελλείψεις στο έμψυχο δυναμικό και στη φυσική κατάσταση, εκείνο που διέγνωσε ο «λευκός Πελέ» είναι ότι λείπει η ταχύτητα από την ομάδα.

«Για να μπορέσουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, για να έρθουν οι γρήγορες και αυτοματοποιημένες κινήσεις, θα πρέπει η ομάδα να διαθέτει τεχνίτες και γρήγορους παίκτες. Γρήγορους στα πόδια και στη σκέψη…» είναι η άποψη του Ζίκο. Κάτι που εφάρμοσε τόσο στη «Φενέρ» όσο και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πως ερμηνεύονται, λοιπόν, όλα αυτά; Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ενισχυθεί τον Ιανουάριο με τεχνίτες και ταχύτατους ποδοσφαιριστές. Κατηγορία στην οποία ανήκουν ποδοσφαιριστές, όπως οι Φερναντίνιο, Βάγκνερ Λοβ και Μαντσίνι, αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα, τους οποίους έχουν ήδη στα υπόψη ο βραζιλιάνος και ο Ολυμπιακός.

Στόχος του Ζίκο είναι να βάλει η ομάδα στη μηχανή της δύο γρήγορους παίκτες στα χαφ, στην αριστερή πλευρά, αλλά και στον άξονα, καθώς θεωρεί ότι το κέντρο είναι αργό (με την τριάδα Λεντέσμα, Μαρέσκα ή Στολτίδη και Ντουντού). Επιπλέον, θα επιδιώξει να προσθέσει ταχύτητα στην επίθεση, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να γίνει πολύ πιο απειλητικός τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, αλλά και για να αξιοποιηθεί ο Ντιόγκο, που αποτελεί μεγάλη επένδυση για τον σύλλογο. Ο Ντάρμπισαϊρ επίσης μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις, αφού ο Άγγλος είναι γρήγορος, μπορεί να λειτουργήσει περίφημα ως περιφερειακός επιθετικός, αλλά και να μαρκάρει στα πλάγια τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο Ζίκο πιστεύει πως στην άμυνα τα πράγματα λειτουργούν καλά και ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις. Θεωρεί ότι η ηγετική φυσιογνωμία των Νικοπολίδη και Μέλμπεργκ, σε συνδυασμό με την εμπειρία των Ζεβλάκοφ, Πάντου, Ρ. Μπράβο, Ντομί και την φρεσκάδα των Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Λεονάρντο και Κυριάκου Παπαδόπουλου, προσφέρουν σιγουριά στα μετόπισθεν. Το θέμα πλέον είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Με την επιστροφή των Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ και την προσθήκη τον Ιανουάριο δύο-τριών ποιοτικών και γρήγορων ποδοσφαιριστών στα χαφ και την επίθεση, ο βραζιλιάνος προπονητής πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι «άλλη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου