Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Έτσι γλεντάει ο Πειραιάς



Πώς και πώς μας περίμεναν, αλλά ο Ολυμπιακός κάρφωσε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 61-65 για πρώτη φορά μετά το 2006-'07 και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Αμυνα για σεμινάριο, μπλόκαρε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς. Και τώρα... ελάτε στο ΣΕΦ να τα πούμε.
Για το ξεκίνημα του αγώνα ο Ιβκοβιτς εμπιστεύτηκε τους Σπανούλη, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ψηλό σχήμα και τους Διαμαντίδη, Σάτο, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ. Ο Σπανούλης ανέλαβε από την αρχή να κυνηγήσει στην άμυνα τον Διαμαντίδη για να τον βγάλει από τον ρυθμό του και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.
Όμως με δύο σουτ του Μπατίστ από μέση απόσταση ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα για σπάσει το ρόδι στο δεύτερο λεπτό με τρίποντο ο Σπανούλης. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 6ο λεπτό (10-9) με τον Μπουρούση να κάνει μεγάλο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Οι Πράσινοι κατάφεραν και πήραν με τοςυ Τέπιτς και Σάτο ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ αλλά η είσοδος των Τεόντοσιτς και Παπαλουκά άλλαξε τον ρυθμό και βοήθησε τον Ολυμπιακό να μείνει στο ματς και μάλιστα με τρίποντο του Σερβου ηγέτη να ισοφαρίσει σε 18-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και πέρασε την μπάλα στον Νεστέροβιτς με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 18-21 και 22-23. Ο Σλοβένος όμως χρεώθηκε με δύο φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Ιβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός έλεγχε όμως απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα (25-25 στο 14') χάρη στην πολύ καλή του άμυνα πάνω στον Διαμαντίδη, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει εξαιρετικά η άμυνα του Σέρβου προπονητή. Οι διαιτητές φόρτωναν συνεχώς με φάουλ τους Ερυθρόλευκους (10-5 στο 14') αλλά οι Ερυθρόλευκοι διατηρούσαν το προβάδισμα με 27-29.
Εκεί σε ένα καθαρό φάουλ μπροστά στον Σχοινά πάνω στον Μπουρούση, ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια και έδωσε τεχνική για διαμαρτυρία στον Ιβκοβιτς. Προηγουμένως βέβαια σε ανάλογη αντίδραση του Ομπράντοβιτς δεν έπραξε το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις βολές και με τους Νίκολας και Σάτο πέρασε μπροστά με 34-29 (17'). Ο Ολυμπιακός ήταν βιαστικός και άστοχος σε συνεχόμενα τρίποντα αλλά αυτός που τον κράτησε στο ματς ήταν ο Ερτσεγκ. Μάλιστα με καλάθι του Χαλπερίν στην εκπνοή πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 34-36.
Ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι στον Νεστέροβιτς διατήρησε ένα μίνι προβάδισμα (34-38 και 36-41). Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα με την άμυνα των Ερυθρολεύκων εκτός του Ντρου Νίκολας, που τον κράτησε μόνος του σε όλο το δεκάλεπτο πετυχαίνοντας 11 πόντους.
Μαζί με το απαραίτητο σπρώξιμο των γκρίζων, πέρασαν πάλι μπροστά με 47-46 αλλά ο Χαλπερίν όπως και στο τέλος της δεύτερης περιόδου ήταν εκεί και με δικό του τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (49-51). Ο Ιβκοβιτς ξεκούρασε αρκετά τον Σπανούλη σε αυτό το δεκάλεπτο αναλώνοντας τους Χαλπερίν και Γκόρντον στο μαρκάρισμα του Νίκολας.
Ο Σχοινάς ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με τεχνική ποινή στον Τεόντοσιτς για θέατρο και αφού προηγουμένως δεν είχε δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Γνωστά πράγματα. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο με τα καλάθια να μπαίνουν με αίμα και από τις δύο πλευρές. Ο Νεστέροβιτς ισοφάρισε σε 53-53 και ο Ιβκοβιτς λόγω του τέταρτου φάουλ του Ερτσεγκ, έβαλε στο ματς για πρώτη φορά τον Βασιλόπουλο. 4.20 πριν το φινάλε μια φωτοβολίδα από τις πολλές που έπεσαν, βρήκε στο χέρι του Παπαλουκά και οι διαιτητές έφυγαν για τα αποδυτήραι για πέντε λεπτά για να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα και η απειλή για διακοπή.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 56-53 όμωςο Τεόντοσιτς μείωσε σε 56-55. Εκεί ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίες άμυνες αλλά κυρώις στην επίθεση χτύπησε με τον Νεστέροβιτς, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια από ασίστ των Σπανούλη και Παπαλουκά προηγήθηκε με 58-62. 1.18 πριν το τέλος ο Παπαλουκά με λέι απ στέλνει τον Ολυμπιακό στο +6 (58-64) παγώνοντας το ΟΑΚΑ που άρχισε τις μουρμούρες. Ο Παναθηναϊκός συνέχιες να σουτάρει δύσκολα τρίποντα και τελικά οΠΑπαλουκάς με ½ βολές έκανε το 58-65 σφραγίζοντας τη νίκη. Το τελικό 61-65 διαμόρφωσε με τρίποντο ο Φώτσης ενώ κατά την αποχώρηση προς τη φυσούνα, οι οπαδοί πέταξαν πάλι πολλές φωτοβολίδες.

1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΦΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ BLOG. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ(ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΕΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή