Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Απ' το Κόκκαλη και τον Ιωαννίδη στους Αγγελόπουλους και το Γιαννάκη!!!

Δύο εβδομάδες έμειναν για το μεγάλο ραντεβού στο Βερολίνο και ο Ολυμπιακός μας, εξασφάλισε τη πρώτη θέση στη κανονική περίοδο μαζί με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off. Πέρασαν πολλά χρόνια από τη τελευταία φορά που το κατάφερε αυτό η ομάδα μας. Ήταν η παρέα των παιδιών του Πειραιά τότε που μεσουρανούσε στην Ελλάδα και κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο της και εν τέλει να ψηφιστεί ως η μεγαλύτερη ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας. Υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία της τωρινής μας ομάδας με την τότε.
Πρώτα απ' όλα ο τότε διοικητικός ηγέτης μας ήταν ο μεγάλος Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος άλλαξε τα πάντα με τον ερχομό του και αποτελούσε εγγύηση για την ομάδα μας. Έτσι και τώρα υπάρχουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος οι οποίοι αναγέννησαν την ομάδα μας και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να την επαναφέρουν στο θρόνο της!!
Στο πάγκο υπάρχει όπως και τότε μία ηγετική φυσιογνωμία, ένας ανθρωπος γεννημένος νικητής που τον σέβονται και τον εκτιμούν όλοι. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης. ο "δράκος" της ομάδα μας, τελειομανής και παθιασμένος όπως κι ο μεγάλος Γιάννης Ιωαννίδης, ο "ξανθος" όπου στο διάβα του σάρωνε τα πάντα και δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του.
Και οι δύο ομάδες στηρίζονται σε Ελληνες παίκτες αλλά και ξένους οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Στη σημερινή μας ομάδα, δεσπόζει η ηγετική φυσιογνωμία του Θοδωρή Παπαλουκά. Ο μεγάλος αρχηγός, ο άνθρωπος των 7 final four, ο δύο φορές mvp της Ευρωλίγκας, ο τσάρος της ομάδας μας καλείται με την ηγετική του φυσιογνωμία αλλά και τα Ολυμπιακά του αισθήματα να δείξει στους νέους το δρόμο για τη δόξα. Πάντα δηλώνει παρών στις κρίσιμες στιγμές και οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις της ομάδα μας. Δεν είναι όμως μόνον αυτός. Υπάρχει κι ο μεγάλος, ο πανέξυπνος, ο αξεπέραστος ο κατα πολλούς εκ των καλύτερων center των τελευταίων δεκαετιών, ο Νίκολα Βούϊσιτς. Ενας ψηλός, με δολοφονικό ένστικτο, με χαρακτηριστικά play maker εξίσου ικανός τόσο στο inside game όσο και στην εκτέλεση από την περιφέρεια. Κι αυτός ένας παίκτης ηγέτης, ο οποίος καλείται με την εμπειρία του και το μυαλό του να οδηγήσει την ομάδα μας ξανά στη κορυφή.
Υπάρχουν όμως και Έλληνες παίκτες όπως ο Μπουρούσης, ο Βασιλόπουλος, ο Πρίντεζης κ.α. και ξένοι όπως ο Γκριρ, ο Τσίλντρες, ο Χαλπερίν κ.α. γεμάτοι πάθος και δίψα για διάκριση, πρόθυμη να βάλουν το "εγώ" τους κάτω από το καλό της ομάδας μας έτσι ώστε να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό μας στη κορυφή!
Στη μεγάλη ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας δέσποζε η προσωπικότητα του μεγάλου αρχηγού και "ράμπο" της ομάδας μας Γίωργου Σιγάλα, η "αράχνη" της ομάδας μας ο Παναγιώτης Φασούλας και ο θρασύς μικρός Δημήτρης Παπανικολάου οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα και ξένους όπως ο απίστευτος και αξέχαστος Ντεϊβιντ Ρίβερς και οι Ρόι Ταρπλεϊ, Ζάρκο Πάσπαλιε, Έντι Τζόνσον, Μίλαν Τόμιτς και πολλούς άλλους έκαναν όλοι την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μπασκετικό μεγαλείο του ΘΡΥΛΟΥ μας.
Ένα κοινό μόνο δε θέλουμε να έχει η τότε ομάδα μας με τη τωρινή. Την ανάγκη για να αλλαγή προπονητή για να κατακτήσει Ευρωπαϊκή κούπα ο Θρύλος μας. Όχι ότι υποβαθμίζουμαι τη προπονητική αξία του μεγάλου "σοφού" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, του Ντούσαν Ιβκοβιτς, απλώς δε θέλουμε να περιμένουμε άλλο για να το σηκώσουμε. Εξάλλου αυτός ήταν ο μαέστρος της ομάδας του 1997 όπου κατεκτησε το Ευρωπαϊκό στη Ρώμη και το πρώτο triple crown και έγραψε κι αυτός με χρυσά γράμματα το όνομά του στη ιστορία του Ολυμπιακού μας.
Ευχή όλων μας, να γυρίσει η ομάδα μας με το τρόπαιο από το Βερολίνο και στη συνέχεια να κατακτήσει την κορυφή και στην Ελλάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου